Kader kwaliteitsvol toetsen

Wat?

Het kader kwaliteitsvol toetsen schetst het Howestbrede toetsbeleid. Het geeft de concrete verwachtingen weer en geeft handvatten voor de implementatie in de opleidingen.

Waarom belangrijk?

“Wat moeten we kennen en kunnen?” Het is de eerste vraag die op menig studententong ligt. De manier van toetsen stuurt het leerproces van studenten. Wil je bijvoorbeeld studenten brengen tot toepassing dan is het noodzakelijk dat je deze toepassing evalueert en je niet beperkt tot kennis/inzicht.

Hoe?

Onderstaande afspeellijst legt het kader kwaliteitsvol toetsen en de onderliggende principes uit. Het biedt een inleiding om je eigen onderwijspraktijk te optimaliseren.

Anderstalige collega’s kan je eventueel doorverwijzen naar de Engelstalige versie van dit samenvattend filmpje: Click here to watch a summary video in English.

Meer weten?

Na deze algemene inleiding kan je je eigen onderwijspraktijk van naderbij onder de loep nemen en jezelf verder verdiepen in specifieke topics.

Vul de toetsscan voor docenten of de toetsscan voor opleidingen in. Deze zijn opgenomen in de cursus onderwijsprofessionalisering van dienst Onderwijs op Leho. Wanneer je nog niet eerder voor deze cursus was ingeschreven, word je gevraagd dit eerst te doen.

Lees de verschillende blogtips onder de tag “Kwaliteitsvol toetsen”. Scrol door de tips en lees deze die voor jou relevant zijn of waarrond je op dit moment concrete vragen hebt.

Het volledige kader kwaliteitsvol toetsen kan je hier nalezen.

Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met elke.ruys@howest.be