Nieuwe vraagtypes in Wooclap

Regelmatig komen er in Wooclap nieuwe vraagtypes bij. Benieuwd wat nu (september 2023) de laatste nieuwe vraagtypes zijn? We geven je hieronder de 4 recentste mee!

Via dit vraagtype maak je een rad om ad random onderwerpen, vragen, studenten te loten. Laat het rad bijvoorbeeld kiezen wat je volgende onderwerp zal zijn of laat het rad kiezen welke (groep) studenten als volgende aan de beurt is, een vraag moet beantwoorden, een samenvatting van de les moet geven.

Wooclap voorziet daarenboven ook zelf in enkele inspirerende templates.

Wil je je studenten gefocust aan het werk zetten gedurende enkele minuten? Geef je graag een iets grotere vraag of opdracht waarvoor ze wat meer tijd nodig hebben? Dan kan een timer zeer nuttig zijn om de nodig focus te houden en de tijd te bewaken. Of zet een timer op je pauze.

Bekijk bvb. onderstaande methode voor collectieve idee-generatie:

Dit vraagtype laat je concrete schema’s van bestaande methodieken integreren in je Wooclapvragen. Bvb. een schema voor een SWOT-analyse. Je zoekt een goede afbeelding van de methodiek van jouw keuze en laat je studenten hun antwoorden aan de passende velden koppelen.

Whiteboard geeft je een eenvoudig leeg canvas om je gedachten te ordenen, een schets te maken of te brainstormen met je studenten. Zet indien gewenst je whiteboard vooraf zo veel mogelijk klaar. Je kiest bovendien zelf of je je studenten laat bijdragen of om het exclusief voor jezelf te houden.

Andere relevante blogtips

Aan de slag met Wooclap templates

Vragen van een externe tool integreren in Wooclap

Gebruikerstips Wooclap

Wooclap, een veelzijdige online stemtool