Virtuele klasruimtes ontwikkelen: wat zijn de mogelijkheden

Twee tools worden ondersteund om live klasruimtes te ontwikkelen binnen Leho. Daarnaast zijn er ook andere tools beschikbaar zoals bv. ZOOM, Google Meets e.d. LET WEL, deze worden centraal niet ondersteund. Deze blogpost beperkt zich tot de twee opties die in Howest worden ondersteund.

  1. De vergader-tool

Het product hierachter is ‘BIG BLUE BUTTON’ en leent zich heel goed voor het organiseren van educatieve sessies online. Met break-out rooms & polling functionaliteit voegen zij educatieve functies toe die interessant kunnen zijn. De sessie kan je opnemen MAAR deze opname blijft slechts 14 dagen beschikbaar. Meer informatie over het gebruiken van de vergadertool vind je in deze blogpost.

In Corona-tijden wordt deze tool heel zwaar bevraagd, zwaarder dan waarvoor het werd ontworpen. Men monitort het gebruik en schaalt op waar mogelijk.

Volg hun contingency-planning op via deze link: https://blindsidenetworks.com/covid-19-contingency-planning/

2. Teams meetings

Nieuw is de integratie tussen Leho en teams meetings. Vanuit Leho kan je een linkje maken naar een teams meeting en aanbieden. Onderstaande tutorials zetten je op weg.

Met een teams meeting heb je onmiddellijk ook een chat, een whiteboard, een gedeelde notitiepagina en de mogelijkheid voor studenten en docent om bestanden te delen. Onderstaande video licht toe.

Je kan de volledige meeting ook opnemen. De opname vind je als volgt:

1. Je gaat naar de teams meeting via de link in Leho

2. DE opname zal je vinden in de chat van deze teams meeting.

Zie ook de blogpost “Opnames van Microsoft Teams vergaderingen”