Pimp your slideshow

Wat is het?

Deze video onderstreept het belang van een goede presentatie bij het geven van instructie, het presenteren en het inspireren van je studenten.

Waarom belangrijk?

Idealiter ondersteunt een presentatie het leren van studenten. Maar hoe leren mensen en op welke manier kunnen we onze presentatie hiernaar schikken? Deze video toont je de multimedia principes (gebaseerd op onderzoek naar cognitieve lading) en past ze concreet toe op de vormgeving van presentaties. De video is wat lang (15 min) maar kijk vooral naar het verschil tussen de presentaties en je zal merken dat de ene aanpak wel degelijk beter werkt dan de andere om informatie te verwerven en op te slaan tot kennis.

Hoe doen?

Een aantal tips om effectieve presentaties te geven

How-To-Create-Engaging-Presentations-Infographic

Meer weten en bron?

Garr Reynolds ondersteunt je stap per stap tot een effectieve presentatie. http://www.garrreynolds.com/preso-tips/prepare/