Een lector die niet van ophouden weet…

Praktijkvoorbeeld uit de opleiding Multimedia en Communicatietechnologie.

Johan Vannieuwenhuyse (65!) is de oudste docent binnen de opleiding Multimedia en Communicatietechnologie. Volgend jaar gaat hij in pensioen. Hij had het “hele remote onderwijs” kunnen overlaten aan de jongere leden van zijn module team. Maar Johan bleef zeer ambitieus met zijn vak “data management” en ging voluit voor remote lesgeven. Database ontwerp wordt gedemonstreerd via de vergadermogelijkheid van Canvas, afgewisseld met een levendige chatsessie met studenten.

Studenten stelden tijdens de les extra vragen (jawel! Doen ze minder in de aula) via de openstaande chat.  Op die vragen werd direct ingespeeld, wat tot nieuwe vragen leidde enz…

Labo-lessen zijn stappenplannen, waarbij via Microsoft Teams het scherm van de student wordt overgenomen indien deze vastloopt. De belangrijkste vragen komen permanent online via “discussies” op ons leerplatform.

Reactie van Robin, één van onze studenten:

Ik snap voorlopig alles en ik vind de aanpak van hoe Johan Vannieuwenhuyse zijn lessen heeft zeer goed. Na elk nieuw stukje leerstof neemt hij de tijd om de oefeningen even te overlopen.

Meer weten?

johan.vannieuwenhuyse@howest.be