Community building op afstand

Praktijkvoorbeeld van de opleiding Netwerkeconomie

We zijn plotsklaps gedwongen om allen van achter onze eigen PC de lessen, opdrachten, evaluaties… te blijven opvolgen. Zonder de gezellige babbeltjes op bureau, aan de koffiemachine, in de wandelgangen… Ook voor de studenten is dit plotse sociaal isolement wat bevreemdend. Niet slecht dus om af en toe via kleine, ludieke initiatieven dat groepsgevoel weer te stimuleren. Een groots opzet is hiervoor niet nodig. Kleine zaken kunnen vaak al veel helpen.

In de opleiding Netwerkeconomie heeft docent Ann Deraedt recent een nieuwe topic in het discussieforum opgezet. Getiteld: “We will survive…”

Beste student

In het pré-Corona tijdperk doen docenten hun best om jullie het beste te geven.
Tijdens het Corona tijdperk doen diezelfde docenten hun uiterste best om voor elk van jullie het beste van zichzelf en inhoud te geven.
We krijgen al een hart onder de riem van Canvas, de technische provider van Leho:

Hieraan koppelde ze de opdracht “Heb jij ook iets leuks, positiefs, … om te delen dat voor iedereen wel een ondersteunend intermezzo is, post het dan hieronder.” Het moet immers niet altijd kommer en kwel zijn.

Als aanvulling voor Ann haar post dacht de Teacherlab-redactie alvast aan deze bijdrage: