Vital Schools daagt je uit om beweegvriendelijker te doceren.

Wat is het?

Vital Schools hebben als basisprincipe om aandacht te hebben voor het minder lang stilzitten en meer bewegen van je studenten tijdens de lessen. Ze informeren en ondersteunen docenten en studenten in dit proces.

Waarom belangrijk?

Jongeren zitten gemiddeld meer dan 8 uur per dag neer, waarvan een groot stuk tijdens de schooluren. In het kader van het gezondheidsbeleid is het belangrijk om jongeren de kans te geven dit zitgedrag te doorbreken.

Hoe doen?

Vitals Schools kan je vanuit verschillende invalshoeken bekijken: bewegingstussendoortjes, beweegvriendelijke klasomgeving, actieve didactische werkvormen en bewegend leren. Via vitalschools.be worden heel wat tips en inspiratie bijeengebracht. Dave Brunet en Gert Muylle van de onderzoeksgroep begeleiden jullie graag op basis van jullie noden en wensen.

Meer weten?

Contacteer de onderzoeksgroep van Vital Schools via vitalschools@howest.be of rechtstreeks bij Dave Brunet en Gert Muylle van de lerarenopleiding. Workshops, nascholing kunnen door hen verzorgd worden. Hun ultieme doel is Howestbreed docenten op te leiden in beweegvriendelijk doceren.

Bron

www.vitalschools.be