Module-design in Leho: Wat werkt het best?

Wat is het? 

Een module in Leho kan je zien als een cursusonderdeel, een hoofdstuk, een topic, een projectonderdeel. Een cursus bestaat idealiter uit diverse onderdelen of diverse modules. Het vormgeven van je cursus vanuit modules heeft als voordeel dat:

Een student bij het inloggen niet wordt geconfronteerd met ‘documenten’, ‘opdrachten’, ‘testen’ maar vertrekt vanuit de onderdelen uit de cursus die logisch zijn. Onder deze onderdelen zitten dan de relevante documenten, de  opdrachten en de testen. Op deze manier wordt dit een logisch verhaal voor de student en het vertrekt maximaal vanuit een studentenperspectief.

Wat is de meerwaarde van modules? 

Ervaar zelf het verschil via onderstaande video

Hoe kan je het meest optimaal werken met modules? 

Onderstaande video is gebaseerd op observaties in het eerste Canvasgebruik bij docenten. Het toont de diverse manieren en geeft advies over de meest optimale manier om je modules op te bouwen.